Στο “σφυρί” μια μοναδική Lancia Stratos HF

|
THESTIVAL TEAM

Η Lancia Stratos αποτέλεσε σίγουρα ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία σε μόλις 492 μονάδες και είναι σίγουρα ένα από τα μοντέλα που θα ήθελε κάποιος συλλέκτης να έχει στο γκαράζ του.

Η Girardo & Co. προσφέρει ένα μοντέλο παραγωγής τέλος του 1977 το οποίο παραδόθηκε αρχικά στην Αυστρία πριν μεταφερθεί στη Βρετανία το 2001.

Διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά του εργοστασίου, το οποίο μεταφράζεται σε φινίρισμα Rosso Stratos και καθίσματα Havana.

Η σχεδίαση του αμαξώματος υπογράφηκε από τον Marcello Gandini και αποτέλεσε το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε ως αγωνιστικό που στέφθηκε με πολλά πρωταθλήματα και κατόπιν κατασκευάστηκε ως μοντέλο παραγωγής.

Η ισχύς της Stratos παράγεται από έναν βενζινοκινητήρα 2.4-λίτρων V6 της Ferrari Dino, το οποίο στα μοντέλα Stradale αποδίδει 200 ​​ίππους και συνδυάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο πέντε ταχυτήτων.

Η αγωνιστική έκδοση της Stratos αποδίδει 300 ίππους και είχε κερδίσει τρεις Παγκόσμιους Τίτλους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ  και είχε πετύχει 18 νίκες κατά την καριέρα της.

Το αυτοκίνητο που διατίθενται προς πώληση φέρει λεπτομερές αρχείο συντήρησης ενώ το 2014 έγιναν αρκετές εργασίες αναπαλαίωσης ενώ το 2017 ο κάτοχός της έκανε και μεγάλες μηχανολογικές εργασίες συντήρησης. Η πανέμορφη Stratos HF είναι σήμερα εγγεγραμμένη στη Βρετανία και προσφέρεται προς πώληση από το Girardo.

Την τιμή διάθεσης της ιταλίδας καλλονής  μπορεί να την μάθoυν οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλοντας αίτηση.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.