Η νέα συνεργασία της Toyota με την κινέζική BYD, υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών στις 19 Ιουλίου και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής πολυεθνικής αφορά την από κοινού εξέλιξη πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων (BEV).

Συγκεκριμένα οι δύο πλευρές θα αναπτύξουν μαζί ηλεκτρικά sedans αλλά και SUVs με “χαμηλό πάτωμα” όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση, όπως επίσης και τις μπαταρίες που θα χρησιμοποιούν για να τροφοδοτούν τους ηλεκτρικούς κινητήρες τους. Αυτά τα νέα μοντέλα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην κινέζικη αγορά ήδη από το πρώτο μισό του 2020 και θα πωλούνται εκεί με το σήμα της Toyota.

Τόσο η Toyota όσο και η BYD, αποφάσισαν να αφήσουν, προς το παρόν τουλάχιστον, τον ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των δύο εταιριών και να συνεργαστούν μαζί σε ένα ανώτερο επίπεδο που θα οδηγήσει τις δύο εταιρίες να φτάσουν ταχύτερα σε ένα ακόμη πιο κρίσιμο στόχο (και από την κερδοφορία τους), που είναι η δραστική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Η κινέζικη BYD (Build Your Dreams σημαίνει το όνομά της) ιδρύθηκε το 1995 ως μία επιχείρηση μπαταριών και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μία εταιρία που εξελίσσει και κατασκευάζει τα δικά της ηλεκτροκίνητα μοντέλα, αλλά και τα μηχανικά τους μέρη (ηλεκτρικούς κινητήρες, μπαταρίες και ηλεκτρονικά συστήματα). Το 2008 έγινε η πρώτη εταιρία στον κόσμο που πούλησε μαζικά plug-in υβριδικό όχημα και από το 2015 οι πωλήσεις των plug in υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων της βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: newsauto.gr