Η ABT βελτιώνει το Audi SQ2

|
THESTIVAL TEAM

Η ABT Sportsline παρουσίασε ένα πλήρες βελτιωτικό πακέτο για το Audi SQ2 το οποίο περιλαμβάνει αύξηση της απόδοσης του κινητήρα αλλά και αισθητικές προσθήκες.

Χάρη στο ABT Engine Control (AEC), η απόδοση του τετρακύλινδρου 2.0 TFSI ανέβηκε στους 350 PS (+50 PS) και τα 440 Nm ροπής (+40 Nm). Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S tronic 7 σχέσεων και του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Η αύξηση της απόδοσης έχει αντίκτυπο και στις επιδόσεις του μικρού σπορ SUV το οποίο επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 4,6″ (έναντι 4,8″), μια τιμή που όπως αναφέρει η ABT στο δελτίο τύπου ισοφαρίζει την Porsche Boxster S. Αντίστοιχα, η τελική ταχύτητα αυξήθηκε στα 262 km/h από τα 250 km/h της εργοστασιακής έκδοσης.

Αισθητικά, το SQ2 ήταν ήδη αρκετά σπορ με το εργοστασιακό bodykit που περιλαμβάνει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, μαρσπιέ, αεροτομή και τετραπλή απόληξη της εξάτμισης, οπότε η ABT περιορίστηκε στο να αλλάξει τις ζάντες. Διαθέσιμα για το μοντέλο είναι τα σχέδια τροχών DR, FR, GR ή ER-C με διάμετρο 19″ ή και 20″ σε απόχρωση mystic black ή matt black.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.