Πολλοί οπαδοί της Telsa και όχι μόνο περιμένουν του πολλά υποσχόμενου Roadster που σύμφωνα με τα λεγόμενα του Musk θα είναι ένα ηλεκτρικό supercar με απόδοση που θα υπερέχει αυτής γνωστών και καταξιωμένων κατασκευαστών. Ο CEO της Tesla σημείωσε χαρακτηριστικά πως: «το αυτοκίνητο μας θα ξεπερνά τις Ferrari, Lamborghini και McLaren. Οι τεχνολογίες που θα εφαρμόσουμε στο Roadster θα κάνουν σχεδόν άδικη την σύγκριση με τα sports cars με θερμικούς κινητήρες».

Μέχρι στιγμής το μόνο που γνωρίζουμε για το Roadster το οποίο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο πριν από σχεδόν 18 μήνες είναι πως θα είναι καταιγιστικά γρήγορο, με 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2’’. Η τιμή του υπολογίζεται κοντά στα 200.000 δολάρια, κάτι που το καθιστά αρκετά προσιτό σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που προσφέρουν αντίστοιχο επίπεδο επιδόσεων και χαρακτήρα.

Ωστόσο οι σχετικές δηλώσεις του Musk πως η Tesla θα μπορεί να κατασκευάζει 10.000 Roadster κάθε χρόνο φανερώνουν μια υπέρμετρη αισιοδοξία σχετικά με την εμπορική πορεία του μοντέλου. Όσο ποθητά και να είναι τα supercar δεν παύουν να απευθύνονται σε ένα σαφώς περιορισμένο κομμάτι της αγοράς. Σκεφθείτε για παράδειγμα πως οι περσινές παγκόσμιες πωλήσεις της Porsche 911 που αποτελεί το πλέον καταξιωμένο supercar κυμάνθηκαν στα 35.000 κομμάτια οπότε είναι μάλλον δύσκολο το άγνωστο ακόμα Tesla Roadster να έχει ζήτηση που να απαιτεί την ετήσια παραγωγή που αναφέρει ο Musk.

Πηγή: newsauto.gr