Το νέο υβριδικής τεχνολογίας supercar της Ferrari αναμένεται σύμφωνα με πηγές να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Ήδη τα πρώτα μοντέλα δοκιμών της νέας Ferrari, ντυμένα με την απαραίτητη καμουφλαρισμένη ενδυμασία, κυκλοφορούν στα πέριξ του Μαρανέλο. Όπως δείχνουν και οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το μοναδικό σημείο που προδίδει την ύπαρξη υβριδικής τεχνολογίας είναι το αντίστοιχο λογότυπο, τοποθετημένο στο εμπρός μέρος. Εντυπωσιακές είναι φυσικά και οι κεντρικά τοποθετημένες πίσω απολήξεις της εξάτμισης.

Η νέα υβριδική Ferrari θα βασίζεται στην σπονδυλωτή αλουμινένια πλατφόρμα, η οποία προορίζεται για μία πληθώρα μελλοντικών μοντέλων, με κύρια χαρακτηριστικά την μείωση του βάρους και την αύξηση της ακαμψίας. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισήμως, αν και διάφορες πηγές μέσα από το εργοστάσιο αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα φέρει έναν νέας τεχνολογίας V6 θερμικό σύνολο 2,9 λίτρων με δύο υπερσυμπιεστές που σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει κοντά στους 750 PS και στα 1.000 Nm ροπής. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι τοποθετημένος ανάμεσα στο μοτέρ εσωτερικής καύσης και στο κιβώτιο, ενώ πιθανότατα να μεταφέρει την ισχύ του στους εμπρός τροχούς, δίνοντας μία «έξυπνη» τετρακίνηση στο νέο μοντέλο. Προς το παρόν άγνωστη παραμένει και η ονομασία του νέου ιταλικού supercar. Ίσως να φέρει το όνομα «Dino», όπως άλλωστε είχε δηλώσει ο εκλιπών Διευθύνων Σύμβουλος Sergio Marchionne, ενώ ακούγεται και ο κωδικός 486.

Πηγή: newsauto.gr