Η Fiat Chrysler Automobiles και η Renault αναζητούν τρόπους να αναζωογονήσουν το σχέδιο συγχώνευσής τους και να εξασφαλίσουν την έγκριση της Nissan.

Η Nissan από την πλευρά της είναι έτοιμη να προτείνει στη Renault να μειώσει σημαντικά το μερίδιο της στην ιαπωνική εταιρεία κατά 43,4%, σε αντάλλαγμα της υποστήριξης της συγχώνευσης FCA - Renault.

Ο πρόεδρος της FCA John Elkann απέσυρε την προσφορά συγχώνευσης ύψους $35 δισ. όταν η γαλλική κυβέρνηση, ο μεγαλύτερος μέτοχος της Renault, μπλόκαρε ψηφοφορία από το διοικητικό της συμβούλιο και ζήτησε περισσότερο χρόνο για να εξασφαλίσει τη στήριξη της Nissan.

Η αποτυχία, για την οποία FCA και Renault κατηγόρησε τη γαλλική κυβέρνηση, στέρησε και τις δύο εταιρείες την ευκαιρία να δημιουργήσουν την τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Ένας από τους ανώτερους συμβούλους του Elkann, ο Toby Myerson, πήγε στην έδρα της Nissan στο Yokohama τη Δευτέρα για διερευνητικές συζητήσεις με ανώτατο διοικητικό στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή ο Senard προειδοποίησε τον Saikawa ότι η Renault ήταν έτοιμη να μπλοκάρει τις βασικές μεταρρυθμίσεις της Nissan.

Από την πλευρά του ο Saikawa, ο οποίος έχει υποστηρίξει με συνέπεια ότι τα ποσοστά συμμετοχών της Συμμαχίας θα πρέπει να επανεξεταστούν ώστε να αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της Nissan, θα ασκήσει πίεση για σημαντική μείωση της συμμετοχής της Renault στο πλαίσιο οποιασδήποτε συμφωνίας.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μπροστά σε μια «μάχη χαρακωμάτων» για το ποιος θα είναι αυτός που θα κάνει τις μικρότερες παραχωρήσεις, έτσι ώστε να κερδίσει στο μέλλον μεγαλύτερο μερίδιο από τα ενδεχόμενα κέρδη μιας συμφωνίας.

Πηγή: drive.gr