Mazda: Ο νέος κινητήρας Skyactiv-X αποδίδει 180 PS

|
THESTIVAL TEAM

Η Mazda ανακοίνωσε και επίσημα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του κινητήρα Skyactive-X ο οποίος θα αποδίδει 180 PS και 224 Nm ροπής και θα συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα Mazda M Hybrid 24V.

Ο κινητήρας χωρητικότητας 1.998 cc θα έχει κατανάλωση από 4,3 lt/100km και εκπομπές CO2 από 96 g/km (για το Mazda3 Sedan), χάρη και στην υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα. Το νέο μοτέρ θα τοποθετηθεί κάτω από το καπό των Mazda3 hatchback και Mazda3 sedan, σε συνδυασμό με μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, σε προσθιοκίνητες ή τετρακίνητες i-Activ εκδόσεις. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα βιβλία παραγγελιών για την αγορά της Ευρώπης έχουν ήδη ανοίξει και οι πρώτες παραδόσεις είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο.

Να θυμίσουμε πως η τεχνολογία Skyactiv-X αφορά το σύστημα SCCI (Spark Controlled Compression Ignition, δηλαδή ελεγχόμενη έναυση με συμπίεση του μείγματος, αλλά και με σπινθήρα, συνδυάζοντας έτσι την οικονομία ενός κινητήρα ντίζελ με τις επιδόσεις και τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων ενός βενζινοκινητήρα.

Πηγή: Drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.