Η πρόσφατη αποκάλυψη της EQC είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όσο αφορά την Mercedes και την οικογένεια «EQ» των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων. Η Merc ήδη παρουσίασε το εισαγωγικό μοντέλο EQA (ένα compact hatchback) και το πολυμορφικό EQV. Επίσης περιμένουμε την ηλεκτρική έκδοση της GLB (ένα compact SUV) το 2021 με το όνομα EQB, ενώ την ίδια χρονιά θα παρουσιαστεί η κορυφαία EQS sedan, η οποία θα είναι η S-Class των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η πληροφορία για την EQE αποκαλύφθηκε μέσω ενός εγγράφου από Υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας της… Κίνας σύμφωνα με το οποίο η Mercedes δουλεύει πάνω στο πρωτότυπο EQE (με την ονομασία V295) ένα sedan που θα είναι μικρότερο από την βενζινοκίνητη E-Class Sedan αλλά με χώρους πολύ κοντά σε αυτούς της S-Class.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρετε, πως το ύψος του θα είναι χαμηλότερο (σε σχέση με την E-Class) και τετρακίνητο με έναν κινητήρα στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα. Η συνολική ιπποδύναμη θα φτάνει τους 402 ίππους με αυτονομία 600 χλμ.

Μία sporty έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς είναι υπό σκέψη και την περιμένουμε το 2022. Όπως η επόμενη γενιά της S-Class και η ηλεκτρική EQS, η EQE θα κατασκευάζεται στην Γερμανία και το νέο εργοστάσιο «Factory 56» στην πόλη Sindelfingen.

Πηγή: newsauto.gr