Επίσημο: Opel Corsa-e με 330 χλμ αυτονομία

|
THESTIVAL TEAM

Μετά την χθεσινή διαρροή, η Opel παρουσίασε σήμερα το νέο Corsa, στην ηλεκτρική του έκδοση. Το Corsa-e φορά έναν ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων με 260 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 50 kWh. Αυτή προσφέρει 330 χλμ αυτονομία ανά φόρτιση, με το 80% της χωρητικότητάς της να φορτίζει μέσα σε 30 λεπτά με χρήση ταχυφορτιστή.

Το Corsa-e υποστηρίζει όλες τις επιλογές φόρτισης – μέσω καλωδίου, επιτοίχιου πίνακα ή ταχυφορτιστή – ενώ η μπαταρία καλύπτεται από οκταετή εγγύηση. Η κατάσταση φόρτισης μπορεί να ελέγχεται μέσω της εφαρμογής myOpel, με σκοπό τη βελτιστοποίηση του χρόνου και του κόστους φόρτισης.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης, τα Normal, Eco και Sport. Στο Eco mode στοχεύει στην αυτονομία, ενώ το Sport mode αυξάνει την απόκριση και τη δυναμική συμπεριφορά, με επιπτώσεις στην αυτονομία.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 8,1 δευτερόλεπτα, με το μήκος του να φτάνει τα 4,06 μέτρα. Η γραμμή οροφής είναι 48mm χαμηλότερη από αυτή του προκατόχου του, χωρίς όμως να περιορίζει το χώρο για το κεφάλι των επιβατών. Ο οδηγός κάθεται 28mm χαμηλότερα. Η οδική συμπεριφορά και οι δυναμικές επιδόσεις ωφελούνται από το χαμηλότερο κέντρο βάρους.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, δερμάτινα καθίσματα, οθόνη αφής 7″ ή 10″, με το νέο Corsa να προσφέρεται με τα IntelliLux LED matrix φωτιστικά σώματα, αλλά και με αρκετά συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως το σύστημα αναγνώρισης οδικής σήμανσης, ενεργό cruise contro, σύστημα προστασίας flank-guard, σύστημα υποβοήθησης πλαϊνού τυφλού σημείου και σύστημα υποβοήθησης στάθμευσης.

Πηγή: autoblog.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.