Βρετανία: Άμεσο πρόστιμο για άσκοπα αναμμένο κινητήρα

|
THESTIVAL TEAM

Μέχρι τώρα, οι Βρετανοί οδηγοί διέφευγαν σχεδόν συστηματικά ενός προστίμου που τους φαινόταν ανόητο: Για άσκοπη χρήση του κινητήρα του αυτοκινήτου. Ωστόσο, στο βρετανικό ΚΟΚ αναφέρεται ότι αυτή η παράβαση τιμωρείται με μικρό πρόστιμο, αν και οι αρχές είχαν μέχρι στιγμής επιλέξει να περιορίζονται σε προειδοποιήσεις. Για του λόγου το ασφαλές, ο αριθμός των προστίμων που κόπηκαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ χαμηλός, σημάδι ότι η Αστυνομία υπαναχωρούσε και επέβαλε πρόστιμα μόνο σε ταυτοποιημένα υπότροπους παραβάτες. Με άλλα λόγια, τι πιθανότητες θα είχε κάποιος να τον ελέγξει δύο φορές η Αστυνομία για άσκοπα αναμμένο μοτέρ; Ελάχιστες!

Εκτός κι αν η τιμωρητική αντίληψη για την παράβαση αυτή αλλάξει. Το υπουργείο Μεταφορών της χώρας θέλει να περάσει ένα νόμο που θα επιτρέπει σε ορκωτούς υπαλλήλους να επιβάλλουν συστηματικά πρόστιμα χωρίς την εθιμική προειδοποίηση. Το πρώτο πρόστιμο θα είναι 20 στερλίνες και θα αυξάνεται στις £80 σε περίπτωση υποτροπής. Προφανώς, αυτή η σκλήρυνση της στάσης της πολιτείας εντάσσεται στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής στις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας και ιδιαίτερα στο Λονδίνο.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, ωστόσο, σε αυτό το νομοσχέδιο, είναι η πιθανότητα επιβολής προστίμου και στους κούριερ και στα επαγγελματικά οχήματα σε περίπτωση κατάχρησης του κινητήρα και μάλιστα με τετραψήφια νούμερα!

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.