Από το 2021 η Ferrari θα σταματήσει να προμηθεύει κινητήρες την Maserati

|
THESTIVAL TEAM

Οι ανακοινώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ferrari για το πρώτου τετράμηνο του 2019, αποκάλυψαν κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της μάρκας. Μία από αυτές ήταν η ανακοίνωση της διακοπής της προμήθειας κινητήρων στην Maserati.

Ως το 2015 Ferrari και Maserati ήταν κάτω από την στέγη της FCA. Τότε η Ferrari απομακρύνθηκε από τη μητρική της εταιρεία ως μέρος του: Initial Public Offering (ΙΡΟ) ή αν θέλετε της έκδοσης και διάθεσης σε δημόσια κυκλοφορία μετοχών της.

Παρ ‘όλα αυτά, η Ferrari συνέχισε να κατασκευάζει κινητήρες V6 και V8 για τα μοντέλα: Ghibli, Quattroporte, Levante, GranTurismo και GranCabrio της Maserati.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε μια σύμβαση με την Maserati και στο τέλος της, μας ανακοίνωσαν ότι δεν θα την ανανεώσουν», δήλωσε ο CEO της Ferrari Louis Camilleri κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Ferrari για το πρώτο τετράμηνο του 2019 και πρόσθεσε: «Έτσι, δεν θα προμηθεύουμε πλέον κινητήρες στη Maserati, πράγμα που από την πλευρά μας είναι καλό, γιατί μπορούμε να επικεντρωθούμε στην κατασκευή και εξέλιξη των νέων κινητήρων μας».

Η διακοπή της προμήθειας κινητήρων θα γίνει είτε το 2021 ή το 2022. Πέρα από αυτό το σημείο, η εταιρεία από το Maranello δεν θα προμηθεύει κινητήρες, καμία άλλη εταιρεία.

Η Maserati χρησιμοποίησε τα μοτέρ της Ferrari στα μοντέλα της από το 2002 και η συνεργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η Maserati χρησιμοποιεί τα twin-turbo V6 των 3000 κ.εκ., τα 3.8-λίτρων twin-turbo V8, και 4.7-λίτρων V8.

Μένει να δούμε τι θα κάνει η Maserati. Θα κατασκευάσει τους δικούς της κινητήρες; Θα στραφεί σε άλλο κατασκευαστή; Ή θα βρει έναν άλλο προμηθευτή μέσα από την FCA; Φαντάζεστε μία Maserati με τον V8 της Dodge;

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.