Maserati: Τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από BMW

|
THESTIVAL TEAM

Η Maserati θα είναι η πρώτη από τις φίρμες της FCA που θα χρησιμοποιήσει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης που εξελίσσει η BMW, δήλωσε ο πρόεδρος του ιταλικού γκρουπ, John Elkann.

Οι τεχνολογίες αυτές, σύμφωνα με το drive.gr,  θα ενσωματώνουν οδηγικά βοηθήματα για κίνηση σε αυτοκινητόδρομους, δήλωσε ο Elkann σε συνάντηση της βιομηχανίας στο Torino προχτές, Δευτέρα 13/5, χωρίς να προσδιορίσει το πότε η Maserati θα προχωρήσει στη χρήση τους.

Η Fiat Chrysler προσχώρησε στην κοινοπραξία τεχνολογίας, η οποία δημιουργήθηκε από τη γερμανική εταιρεία το 2017. Κοινοπραξία που έχει επίσης συνεργασία για την εξέλιξη αυτόνομων οχημάτων με τη θυγατρική της Google, Waymo, και την προμηθεύτρια της αυτοκινητοβιομηχανίας Aptiv.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι η Maserati αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεών της κατά 32% τους πρώτους τρεις μήνες του 2019, λόγω έλλειψης νέων μοντέλων και της απότομη πτώσης της ζήτησης στην Κίνα.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.