Η βρετανική φίρμα επεκτείνεται σε γκάμα με το πρώτο GT της ιστορίας της που, χωρίς να ξεχνάει τις επιδόσεις, λάμπει διά της εικόνας και της φιλόξενης αίσθησής του.

Η κατηγορία των μοντέλων σούπερ σπορ είναι σταγόνα στον ωκεανό της αγοράς αυτοκινήτων, αυτό όμως δεν εμποδίζει τη McLaren να διευρύνει την γκάμα, κλιμακώνοντας την προσφορά της. Η βρετανική φίρμα θέλει να βρίσκεται σε θέση να ανταποκριθεί στις πιο ακριβείς προσδοκίες των πελατών αυτού του τύπου αυτοκινήτου. Έτσι, για να ικανοποιήσει όσους βρίσκουν μια 720S πολύ σπορ, το Woking προτείνει μια GT!

Όπως λέει και το καθόλου πρωτότυπο όνομά της, αυτό το αυτοκίνητο βάζει σε προτεραιότητα την άνεση και τον εσωτερικό χώρο και διάκοσμο, αξίες μέχρι πρότινος δευτερεύουσες για τα δημιουργήματα των ανθρώπων του Woking. Φυσικά, δεν πρόκειται για ένα οικογενειακό μοντέλο μιας και μιλάμε για ένα αυστηρά διθέσιο σπορ τούρερ… Αλλά η GT είναι μακράν η πιο φιλόξενη και πρακτική McLaren, με 570 λίτρα (!) πορτμπαγκάζ -150 το εμπρός και 420 το πίσω.

Είναι επίσης το πιο «βελούδινη» και η πιο πλούσια εξοπλισμένη, με μια κομψότατη εσωτερική παρουσίαση. Για του λόγου το ασφαλές, δεν τίθενται σε κίνδυνο χαρακτηριστικά άνεσης όπως τα θερμαινόμενα καθίσματα, το ηχοσύστημα Bowers & Wilkins με τα 12 ηχεία ή το σύστημα πλοήγησης που υποστηρίζεται από οθόνη αφής. Και στάνταρ, οδηγός και συνοδηγός κάθονται σε καθίσματα που είναι ντυμένα με πλούσιο και ακριβό δέρμα Nappa.

Πηγή: drive.gr