Στον δικό της δρόμο όσον αφορά στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων θέλει να συνεχίσει να βαδίζει η Nissan και στο μέλλον. Η ιαπωνική εταιρία δεν προτίθεται να συνάψει συμμαχίες πάνω σε αυτό το κομμάτι, σύμφωνα με τελευταίες δηλώσεις στελεχών της.

Η συνεργασίες μεταξύ μεγάλων κατασκευαστών για την εξέλιξη και την κατασκευή σπορ αυτοκινήτων τείνουν να γίνουν τάση στην αυτοκινητοβιομηχανία, με πιο τρανταχτά παραδείγματα εκείνα των BMW-Toyota (Ζ4 και Supra αντίστοιχα), FCA-Mazda (Fiat 124 Spider και MX-5) και Toyota-Subaru (86 και BRZ).

Η Nissan από την άλλη δεν θεωρεί πως αυτός είναι ο δρόμος στο μέλλον, τουλάχιστον για τα δικά της σπορ αυτοκίνητα, τα οποία επιθυμεί να συνεχίσει να τα εξελίσσει με τις δικές της δυνάμεις παρόλο που βρίσκεται εντός της γνωστής Συμμαχίας Renult-Nissan-Mittsubishi.

“Συνεργαζόμαστε με την Συμμαχία (Renault-Nissan-Mitsubishi) όλη την ώρα” δήλωσε στην ιστοσελίδα Motor1 η Natalie Roe, η διευθύντρια του τμήματος μάρκετινγκ της Nissan B.Αμερικής, αφήνοντας να εννοηθεί με τις δηλώσεις της πως είναι διαφορετικό πράγμα να συνεργάζεσαι διαρκώς υπό ένα τέτοιο σχήμα και διαφορετικό να συνάπτεις συμφωνίες για την δημιουργία ενός μόνο αυτοκινήτου με κάποιον άλλο κατασκευαστή. Με αυτό φαίνεται να συμφωνεί και o Kyle Torrens από το τμήμα επικοινωνίας της Nissan B. Αμερικής, ο οποίος αναφέρει πως “είναι στο DNA και την κληρονομιά της Nissan να κρατά την εξέλιξη εντός του οίκου της”.

Αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση και την εφαρμογή της σε πιο σπορ επιλογές η Roe ανέφερε ότι οι αντιδράσεις από τους φίλους της εταιρίας είναι ανάμικτες και προς το παρόν μοιράζονται μεταξύ εκείνων που επιμένουν παραδοσιακά και εκείνων που θέλουν και κάποια μορφή ηλεκτροποίησης. Υπογράμμισε ωστόσο ότι ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμη.

Πηγή: newsauto.gr