Η Honda ανακοίνωσε το όνομα του ηλεκτρικού οχήματος πόλης (Honda e) και επιβεβαίωσε τις υβριδικές εκδόσεις για το καινούργιο Jazz.

Η στρατηγική της Honda (Electric Vision) θέλει όλα τα μοντέλα της να έχουν ηλεκτροκίνητες εκδόσεις ως το 2025. Το «Ηλεκτρικό όραμα» για την αγορά της Ευρώπης γίνεται πραγματικότητα με το Honda e το πρώτο ηλεκτρικό όχημα πόλης. Μέχρι την επίσημη κυκλοφορία του είναι το Jazz, της επόμενης γενιάς, που θα εκφράζει το Electric Vision με το υβριδικό σύστημα κίνησης Intelligent Multi- Τεχνολογία Drive Mode (i-MMD).

Το Honda e, που παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο παραγωγής στη Γενεύη, είναι το πρώτο μοντέλο της Honda το οποίο αναπτύχθηκε αποκλειστικά σε ηλεκτρική πλατφόρμα. Προσφέρει δυναμική οδική συμπεριφορά, χάρη στην κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά στο προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Η Honda e έχει ήδη έφερε πάνω από 22.000 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην Honda από όλη την Ευρώπη.

Μέχρι να δούμε το Honda e σε κίνηση το υβριδικό σύστημα i-MMD υλοποιεί το Electric Vision. Εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο νέο CR-V Hybrid και τώρα περνά στα μικρότερα αυτοκίνητα της Honda.

Η επόμενη γενιά Jazz θα κάνει τη διεθνή πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο αργότερα φέτος.

Πηγή: newsauto.gr