Volvo: Μέχρι το 2025 οι μισές μας πωλήσεις θα αφορούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα

|
THESTIVAL TEAM

Η Volvo αναμένει να πουλά μέχρι το 2025 τόσο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όσα και συμβατικά, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της, του Håkan Samuelsson.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες σχεδιάζουν μια συνολική αύξηση της τάξης των $300 δισ. στα επόμενα δέκα χρόνια στις επενδύσεις που θα κάνουν για να εισαγάγουν την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Αλλά έχουν παραδεχθεί ότι τα πρώτα χρόνια, λόγω υψηλού κόστους των επιμέρους συστημάτων που θα χρησιμοποιηθούν και των περιορισμένων σχετικά πωλήσεων, θα κινηθούν οριακά σε επίπεδο απόσβεσης.

Η Volvo επενδύει περίπου το 5% των ετήσιων εσόδων της, που ισοδυναμεί με ένα δισ. δολάρια ετησίως, κατασκευάζοντας τόσο συμβατικά όσο και ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ έχει υποσχεθεί να φέρει στην αγορά πέντε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε το Polestar 2, πριν από ένα μήνα, ένα αυτοκίνητο ευθέως ανταγωνιστικό του Tesla Model 3, ενώ σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει την παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου SUV με το εμπορικό σήμα Volvo από εφέτος. Στόχος, οι πωλήσεις των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων το 2025 να είναι το 50% των συνολικών

«Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι θα έχουμε το ίδιο περιθώριο κέρδους το 2025 σε σχέση με το 2015, διότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβά ακόμη», δήλωσε ο Samuelsson στο Reuters αλλά συμπλήρωσε πως σε επίπεδο πωλήσεων αυτές θα μοιραστούν 50:50 έως το 2025.

Ο Samuelsson σημείωσε με το πέρασμα του χρόνου αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι η μείωση του κόστους των μπαταριών.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.