Οι πρώην άσπονδοι «εχθροί» BMW και Mercedes φαίνεται ότι θα διευρύνουν την πρόσφατη συνεργασία τους στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, και στην κοινή εξέλιξη πλατφόρμων για ηλεκτρικά μοντέλα.

Σύμφωνα με πηγές από τη Γερμανία, τις οποίες επικαλείται και το Reuters, οι δύο premium γερμανικές μάρκες βρίσκονται σε συζητήσεις για την κοινή τους συνεργασία στο πεδίο των ηλεκτρικών μοντέλων, στοχεύοντας να μειώσουν τα κόστη της εξέλιξής τους.

Η συνεργασία αυτή θα αφορά στην από κοινού εξέλιξη νέων ηλεκτρικών πλατφόρμων, ακόμη όμως και στην συνεργασία στο πεδίο των ηλεκτροκινητήρων ή και σε ό,τι αφορά σε νεότερους κινητήρες εσωτερικής καύσης για υβριδικά.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εξοικονόμηση τουλάχιστον 7,91 δις. ευρώ από κάθε κατασκευαστή μέσα στην επόμενη 7ετία, εφόσον αυτή η συνεργασία γίνει πραγματικότητα.

Προς το παρόν οι συζητήσεις βρίσκονται σε πολύ αρχικά στάδιο και δεν αποκλείεται τα πλάνα να αλλάξουν. Όμως ήδη από την περασμένη χρονιά κύκλοι της BMW έκαναν λόγο για περαιτέρω συνεργασία με τη Daimler (Mercedes), σε μια προσπάθεια από κοινού μείωσης του κόστους εξέλιξης.

Το τι θα γίνει στο μέλλον θα το γνωρίζουμε σύντομα, όμως φαίνεται ότι βρισκόμαστε πλέον σε μια διαφορετική περίοδο στην αυτοκίνηση, όπου εμπρός στη μείωση του κόστους, ακόμη και πρώην άσπονδοι εχθροί μπορεί να γίνουν φίλοι…

Πηγή: newsauto.gr