Η Alfa Romeo ετοιμάζει μικρό crossover

|
THESTIVAL TEAM

Η Alfa Romeo, προχωρά στην αναζωογόνηση της γκάμας της, ακολουθώντας την απόφαση της FCA να επενδύσει στην ιταλική μάρκα.

Με τις Alfa Giulia και Stelvio οδηγούν το δρόμο, αλλά υπάρχουν πολλά μοντέλα που έρχονται για τους Alfisti. Η πρώτη πρόταση ήρθε με το νέο συμπαγές crossover με το όνομα Tonale. Αλλά με μια μάλλον εκπληκτική κίνηση, φαίνεται ότι η Alfa Romeo είναι πρόθυμη να πέσει χαμηλά.

Πριν ξεκινήσετε τα mail διαμαρτυρίας εννοούμε να κατέβει κατηγορία, κάτω από το Tonale και να εισαγάγει στην γκάμα της ένα μικρότερο crossover. Ναι αυτό είναι αναμενόμενο (και για το μέγεθος και για την κατηγορία, λαμβάνοντας υπόψη τον χάρτη για τα προϊόντα 2018-2022). Η γκάμα προϊόντων δείχνει ένα μεγάλο κενό στην κατηγορία “Β” μετά το τέλος της MiTo, αλλά φαίνεται ότι έγινε αλλαγή σχεδίων, την τελευταία στιγμή και η Alfa θέλει να αναπτύξει ένα νέο entry-level μοντέλο.

Σε συνέντευξη, που έδωσε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στην Γενεύη, η υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Τμήματος της εταιρίας, Roberta Zerbi, αποκάλυψε ότι θέλει να προσελκύσει περισσότερες γυναίκες οδηγούς/ αγοραστές εισάγοντας στην γκάμα ένα νέο μικρό μοντέλο. Μίλησε για το MiTo και πώς έκανε καλή δουλειά στο να προσελκύσει νέο κόσμο αλλά και πολλές κυρίες, αλλά παραδέχτηκε ότι η έλλειψη πίσω θυρών έβλαψε τις πωλήσεις. Οι γυναίκες θέλουν ευκολία και φυσικά να βάζουν άμεσα τα παιδιά τους στο πίσω κάθισμα. Μια πεντάθυρη MiTo είναι πιο κατάλληλη “, δήλωσε η Zerbi.

Συνέχισε λέγοντας ότι η Alfa Romeo χρειάζεται ένα νέο βασικό μοντέλο και επιβεβαίωσε ότι η ιταλική μάρκα εργάζεται πάνω σε αυτό. Δεν αποκάλυψε το είδος του σχήματος που θα έχει, είτε πρόκειται για ένα πιο πρακτικό πεντάθυρο hatchback με βάση την MiTo είτε για ένα crossover, αλλά σίγουρα θα έχει πίσω πόρτες. Η Zerbi δήλωσε επίσης ότι οι Ιταλοί “δουλεύουν projects τόσο σε οχήματα μικρότερα από το Tonale όσο και πάνω από το Stelvio”, με το τελευταίο να είναι το ήδη επιβεβαιωμένο επόμενο SUV.

Θα χρειαστεί λίγος χρόνος, καθώς κανένα από τα δύο μοντέλα δεν αναμένεται πριν από το 2021, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Tonale θα βγει στην αγορά μέχρι τα τέλη του 2020.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.