Το εικονικό μοντέλο της Fiat, το γνωστό μας «500» ανανεώνεται και μέσα στο 2020 θα λανσαριστεί και σε μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε βρετανικό μέσο, ο επικεφαλής της Fiat, Francois Olivier τόνισε πως το νέο 500 e θα κοσμεί το περίπτερο της ιταλικής εταιρείας στην επόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η συγκεκριμένη έκδοση, που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο βήμα για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της εταιρείας, θα είναι κατασκευασμένη πάνω σε μία νέα πλατφόρμα, η οποία θα χρησιμοποιηθεί και για το νέας γενιάς Panda. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης ο Olivier μίλησε επίσης για την τιμή του 500e, επισημαίνοντας ότι από τη στιγμή που ο μέσος όρος κυμαίνεται κοντά στις €22.000-€24.000, κάπου εκεί θα βρίσκεται και το συγκεκριμένο μοντέλο.

Επισήμανε επίσης πως η ήδη υπάρχουσα γενιά, παρά το προχωρημένο της ηλικίας (πάνω από 12 έτη), θα συνεχίσει να κυκλοφορεί, ενώ δεν έδωσε κάποια πληροφορία σχετικά με την μετάδοση. Απλά ανέφερε ότι το 500e θα διαθέτει το πνεύμα του αυθεντικού μοντέλου, αφήνοντας κατά πάσα πιθανότητα την υποψία η κίνηση να βρίσκεται στον πίσω άξονα. Να αναφέρουμε τέλος ότι η Fiat στα τέλη του 2012 είχε παρουσιάσει το ηλεκτρικό Fiat 500e, που όμως αποδείχτηκε μία άνευ προηγουμένου εμπορική αποτυχία, ενώ η ίδια η εταιρεία έχανε περί τα 20.000 δολάρια από το κάθε ένα αυτοκίνητο που πουλούσε στην αγορά των ΗΠΑ.

Πηγή: newsauto.gr