Η Toyota εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός ολοκαίνουργιου οχήματος που κυριολεκτικά απευθύνεται σε έναν... άλλο κόσμο. Σύμφωνα με το Sky News, η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας επιβεβαίωσε ότι συνεργάζεται με την Toyota για να αναπτύξουν ένα σεληνιακό όχημα για την επανδρωμένη αποστολή τους στο φεγγάρι, η οποία προγραμματίζεται για το 2030.

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές σε σχέση με το όχημα αυτό, αλλά ένας εκπρόσωπος της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Αεροδιαστημικής Έρευνας επιβεβαίωσε τη συνεργασία, τονίζοντας πως η αυτοκινητοβιομηχανία συμμετέχει σε άλλα διαστημικά προγράμματα και είπε πως περισσότερες αποκαλύψεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.
Η Toyota, αν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θα γίνει η δεύτερη αυτοκινητοβιομηχανία που θα στείλει ένα όχημα στο φεγγάρι. Το πρώτο Lunar Roving Vehicle δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της General Motors και προσγειώθηκε το φεγγάρι το 1971.

Σύμφωνα με τη NASA, κάθε σεληνιακό όχημα μέχρι σήμερα είχε ένα πλαίσιο από αλουμίνιο και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν ο καθένας ισχύ 0,19 kW και που τροφοδοτούνται από δύο μπαταρίες 36 volt. Μπορεί οι αριθμοί να μην είναι εντυπωσιακοί σε πρώτη ανάγνωση συγκρινόμενοι με τα σημερινά πρότυπα, αλλά πρέπει να πούμε πως το πλήρωμα του Apollo 17 έκανε στο φεγγάρι 35,9 km σε μια χρονική διάρκεια 4 ωρών και 26 λεπτών.

Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί τέσσερα διαφορετικά σεληνιακά οχήματα με το κόστος τους να υπολογίζεται συνολικά και με αναγωγή στα σημερινά δεδομένα σε € 211 εκατομμύρια. Αν αυτός ο υπολογισμός είναι σωστός, ειδικοί τονίζουν πως το κάθε σεληνιακό όχημα κοστίζει πέντε φορές περισσότερο από το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο που είναι η Bugatti La Voiture Noire.

Πηγή: drive.gr