Από το 2020 η Porsche Macan θα είναι μόνον ηλεκτρική

|
THESTIVAL TEAM

H Porsche Macan της επόμενης γενιάς, αυτή που θα αρχίσει να παράγεται στο εργοστάσιο της Λειψίας στις αρχές του 2020 θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα.

Αυτό αποκάλυψε επίσημα η ίδια η Porsche. H εταιρεία που έχει καταφέρει να καταστήσει διαχρονικά το όνομά της συνώνυμο της των εκρηκτικών επιδόσεων και της σπορ οδήγησης, βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην ιστορία της, καμπή στην οποία βρίσκεται και όλη τη αυτοκινητοβιομηχανία.

Στόχος να μην χαθεί το DNA της μάρκας, αλλά παράλληλα να καταφέρει να ανταποκριθεί στους αυστηρότερους νόμους περί εκπομπών σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα και η Ευρώπη.

Η ηλεκτρική Macan θα ακολουθήσει την επίσης ηλεκτρική Taycan που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 και που θα είναι το μοντέλο που θα είναι το πρώτο σε ένα αληθινό κύμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Porsche.

«Αναμένουμε το 2025, περίπου το 50% των προϊόντων μας να είναι ηλεκτροκίνητα, είτε με ένα πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα είτε με ένα plug-in υβριδικό», έχει δηλώσει εδώ και ένα χρόνο ο επικεφαλής πωλήσεων της Porsche Detlev von Platen.

Ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα επιτρέψει στην Porsche να καλύψει τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων, χωρίς να θυσιάζεται η ουσία της μάρκας, οι σπορ επιδόσεις.

Η ηλεκτροκίνητη Macan θα βασίζεται στην αρχιτεκτονική PPE της ηλεκτρικής πλατφόρμας υψηλής τεχνολογίας που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Audi.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.