Ξεκινά η παραγωγή της Mercedes CLA

|
THESTIVAL TEAM

Η νέα CLA έχει σχεδιαστεί κυρίως για να απευθύνεται στους νεότερους ηλικιακά αγοραστές της Mercedes αλλά και σε εκείνους που θέλουν κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση compact αλλά το ίδιο ποιοτικό και ασφαλές αυτοκίνητο από την γκάμα της. H CLA Coupé ήταν το πρώτο μοντέλο της Mercedes-Benz, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Ηλεκτρονικών (Consumer Electronics Show 2019) στο Las Vegas.

“Η ανοδική πορεία της νέας CLA Coupé αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα του διεθνούς δικτύου παραγωγής μας για τα compact μοντέλα της Mercedes-Benz.Η ιστορία επιτυχίας του προηγούμενου μοντέλου ήταν ήδη στενά συνδεδεμένη με το εργοστάσιο Kecskemét. το επόμενο κεφάλαιο αυτής της ιστορίας θα γραφτεί με το νέο μοντέλο ενώ το εργοστάσιο συνεχίζει να λειτουργεί στο υψηλότερο τεχνολογικό επίπεδο”, δήλωσε ο Markus Schäfer, μέλος της Διεύθυνσης Διοίκησης της Mercedes-Benz Cars.

Από το 2018 στο εργοστάσιο στην Ουγγαρία κατασκευάζεται η γκάμα μοντέλων CLA και η CLA Shooting Brake, καθώς και η A-Class. Συνεχίζοντας εκεί την παραγωγή της νέας CLA Coupé, το εργοστάσιο ενισχύει τον ρόλο του στο δίκτυο παραγωγής της Mercedes-Benz.

Εκτεταμένα προπαρασκευαστικά μέτρα λήφθηκαν στο εργοστάσιο για να ξεκινήσει η παραγωγή του νέου μοντέλου. Για παράδειγμα, η αρθρωτή παραγωγή για τη νέα σειρά αυτοκινήτων απέκτησε τα flex-bays. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, αυτοί οι αρθρωτοί, εναλλάξιμοι σταθμοί παραγωγής επιτρέπουν αλλαγές στα παραγόμενα μοντέλα.

Το εργοστάσιο έχει επίσης σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια μειώνοντας σημαντικά τις μεταφορές υλικών: Με τη βοήθεια νέων ηλεκτρικών και αυτόνομων οχημάτων δεν χρησιμοποιούνται περονοφόρα οχήματα. Κάτι που συμβάλει στην υψηλότερη απόδοση και βελτιώνει την ασφάλεια. Για παράδειγμα, κομμάτια του αμαξώματος αλλά και μηχανικά μέρη μεταφέρονται στην γραμμή παραγωγής με αυτόνομα οχήματα (AGV).

Σε άλλα σημεία του εργοστασίου τα περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα αφαιρέθηκαν από το κομμάτι της συναρμολόγησης και έχουν αντικατασταθεί από ειδικές πλατφόρμες κυλίνδρων στις οποίες τα υλικά μεταφέρονται από οχήματα αυτόνομης οδήγησης, ανεξάρτητα από τον τύπο του εμπορευματοκιβωτίου. Προς το παρόν το 99% των εργασιών συναρμολόγησης είναι ήδη χωρίς περονοφόρα.

Η νέα CLA σπορ και… έξυπνη

Η πρώτη γενιά της CLA είναι ήδη ένα icon car για την Mercedes. Η νέα CLA Coupé ακολουθεί το παράδειγμα της, συνδυάζοντας την συναισθηματική, δυναμική σχεδίαση με πολυάριθμες τεχνολογικές καινοτομίες.

Η CLA διαθέτει επίσης πολύ υψηλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, με λειτουργίες και συστήματα που χρησιμοποιούνται και στην S-Class. Μεταξύ άλλων, το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, παρέχοντας συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό. Για πρώτη φορά, η CLA είναι επίσης σε θέση να κινηθεί ημιαυτόνομα κάτω από ορισμένες καταστάσεις. Τα βελτιωμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ της επιτρέπουν να… βλέπει μέχρι και 500 μέτρα μπροστά.

Η νέα CLA Coupé και CLA Edition 1 θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάιο του 2019.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.