Volkswagen I.D. : Το πιο οικολογικό μοντέλο παραγωγής

|
THESTIVAL TEAM

Εκτός από το γεγονός πως το ηλεκτρικό Volkswagen I.D. δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον όλος ο κύκλος ζωής του θα έχει ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα.

Τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να μην εκπέμπουν βλαβερούς ρύπους όμως αυτό δεν εγγυάται απόλυτα την φιλικότητά τους προς το περιβάλλον καθώς στο συνολικό του ενεργειακό αποτύπωμα εισέρχονται παράμετροι όπως η διαδικασία κατασκευής του αλλά και οι συνθήκες που αφορούν τη χρήση.

Το Volkswagen I.D. θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στο οποίο τόσο η γραμμή παραγωγής, η προμήθεια των πρώτων υλών όπως και το δίκτυο φόρτισης, έχουν μελετηθεί ανάλογα ώστε να προσδίδουν ένα ουδέτερο ισοζύγιο εκπομπών άνθρακα. Η VW έχει επενδύσει 10 δις. ευρώ για την εξέλιξη της νέας γενιά αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων. Τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελούν μέρος του ευρύτερου πλάνου της να αποτελεί μια εταιρία με ουδέτερο ισοζύγιο ρύπων μέχρι το 2050.

Στον κύκλο ζωής του ένα συμβατικό αυτοκίνητο εκπέμπει περίπου 44 τόνους CO2 από τους οποίους περίπου του 65% αντιστοιχεί στην κατανάλωση καυσίμου ενώ ένα 15% αντιστοιχεί στην προμήθεια των πρώτων υλών και την κατασκευή του αυτοκινήτου. Στην περίπτωση του VW I.D. έχουν παρθεί διάφορα μέτρα για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών CO2 όπως για παράδειγμα μεταξύ άλλων η μετασκευή των εργοστασίων παραγωγής για τροφοδοσία τους από φυσικό αέριο και ανακυκλώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον η VW έχει αναπτύξει συνεργασίες με προμηθευτές με πιστοποιημένες φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες λειτουργίας. Επιπλέον σε συνεργασία με την κοινοπραξία IONITY εστιάζει στην ανάπτυξη σταθμών φόρτισης που τροφοδοτούνται από πράσινες πηγές ενέργειας.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.