Υβριδική έκδοση στο νέο Range Rover Sport

|
THESTIVAL TEAM

Με ένα ολοκαίνουργιο 6κύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο 3,0 λίτρων χωρητικότητας που αποδίδει 395 ίππους θα εφοδιάζεται η mild hybrid έκδοση του νέου Range Sport.

Το μοτέρ αυτό, έρχεται να αντικαταστήσει το V6 σύνολο της μάρκας κάτω από το καπό του μοντέλου και θα συνδυάζεται με ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή αλλά και turbo με τεχνολογία twin scroll. Η JLR στις πληροφορίες για τον ηλεκτρικό υπερσυμπιεστή κάνει λόγο για 120.000 περιστροφές μέσα σε μισό δευτερόλεπτο, στοιχείο που λέει πολλά αναφορικά με την αμεσότητα της απόκρισης του κινητήρα στο γκάζι. Ο νέος αυτός κινητήρας υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και περιορισμένες εκπομπές ρύπων.

Συγκεκριμένα, 12% μικρότερες εκπομπές CO2 σε σχέση με το V6 βενζινοκίνητο σύνολο που αντικαθιστά και 75% λιγότερα μικροσωματίδια. Αξίζει να σημειώσουμε πως εκτός των δύο συστημάτων υπερτροφοδότησης, το νέο μοτέρ του Range Sport είναι εφοδιασμένο και με σύστημα διαρκώς μεταβλητού βυθίσματος των βαλβίδων (CVVL- Continous Variable Valve Lift), ενώ το ηλεκτρικό κύκλωμα είναι 48 volt.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.