Η McLaren Automotive ανανεώνει το συμβόλαιό της με την Ricardo

|
THESTIVAL TEAM

Η McLaren Automotive ανανέωσε για τρίτη φορά το συμβόλαιο της με τη βρετανική Ricardo για προμήθεια κινητήρων.

Η Ricardo κατασκευάζει όλους τους κινητήρες για τα μοντέλα παραγωγής της McLaren από το 2011 που παρουσιάστηκε η MP4-12C μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το διάστημα, η εταιρεία έχει κατασκευάσει πάνω από 15.000 κινητήρες, εξοπλίζοντας και τη σημερινή γκάμα που περιλαμβάνει τις 540C, 570S, 570GT, 600LT, 720S, Senna και Speedtail. Ενδεικτικό είναι ότι μόνο πέρυσι η Ricardo προμήθευσε την McLaren με 5.000 κινητήρες.

Σύμφωνα με το πλάνο “Track 25” που ανακοινώθηκε το καλοκαίρι του 2018, η McLaren θα παρουσιάσει 18 νέα μοντέλα και εκδόσεις μέχρι το 2025 χάρη σε μια επένδυση ύψους £1,2 δισεκατομμυρίων, κάτι που σημαίνει πως οι τεχνικοί της Ricardo θα έχουν πολύ φόρτο εργασίας. Στόχος της εταιρείας είναι όλα τα μοντέλα των Sport Series και Super Series να είναι υβριδικά μέχρι το 2025.

Για να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες της συμφωνίας, η Ricardo θα επενδύσει στο εργοστάσιό της που βρίσκεται στο Shoreham, αυξάνοντας τις γραμμές παραγωγής.

Ο CEO της McLaren, Mike Flewitt δήλωσε: “Η Ricardo μοιράζεται με τη McLaren το πάθος για εξαιρετική απόδοση, καινοτομία και ποιότητα. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με την Ricardo και να δεχτούμε την πλήρη υποστήριξή της καθώς υλοποιούμε το επιχειρηματικό πλάνο Track 25”.

Η συνεργασία McLaren και Ricardo χρονολογείται από τη δεκαετία του ’90, όταν η δεύτερη κατασκεύαζε το κιβώτιο ταχυτήτων της θρυλικής McLaren F1.

Πηγή: Drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.