Νέο VW Jetta GLI με 230 ίππους

|
THESTIVAL TEAM

Μέσα στο 2019 θα αρχίσει να διατίθεται στις ΗΠΑ η GLΙ έκδοση της 7ης γενιάς του Jetta από τη Volkswagen

Μπορεί να μην είναι πλέον διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά, το Jetta όμως είναι ως μοντέλο υπολογίσιμη δύναμη για τη VW στην αγορά των ΗΠΑ. Και αυτή τη φορά, στην 7η γενιά του, θα προσφέρεται και με δυνατή έκδοση, αντίστοιχη του Golf GTi. Το Jetta GLI λοιπόν, που θα αρχίσει σε λίγο καιρό την εμπορική του πορεία στην Αμερική, εφοδιάζεται με το δίλιτρο TSI σύνολο που αποδίδει 230 ίππους. Σε ότι αφορά τη μετάδοση, το sedan μοντέλο που τοποθετείται κάτω από το Passat βάσει διαστάσεων, θα προσφέρεται με δύο επιλογές.

Η βασική θα είναι με το 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμη και η έκδοση με το αντίστοιχο DSG αυτόματο (διπλού συμπλέκτη). Στον εξοπλισμό της έκδοσης GLI, θα βρίσκουν οι ενδιαφερόμενοι το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό που κάνει τη συμπεριφορά του μοντέλου λίγο πιο δυναμική σε δρόμους με στροφές, ενώ και η υποβοήθηση του τιμονιού θα έχει διαβάθμιση ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας. Εμφανισιακά το Jetta GLI θα δανείζεται κάποια στοιχεία από το Golf GTi, δίνοντας έτσι το στίγμα της δυναμικής αυτής έκδοσης από μακριά.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.