Ντεμπούτο για το ανανεωμένο VW Passat

|
THESTIVAL TEAM

H VW αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του μεσαίου της μοντέλου. Το Passat αποκτά νέα γκάμα κινητήρων και περισσότερες τεχνολογίες.

H παρούσα, 8η κατά σειρά γενιά του Passat, παρουσιάστηκε στα τέλη του 2014 και πλέον, η VW μας συστήνει την ανανεωμένη του εκδοχή την οποία θα δούμε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Ξεκινώντας από τον τομέα της σχεδίασης, το μεσαίο γερμανικό αυτοκίνητο διαθέτει ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες & εμπρόσθια γρίλια, νέα LED φωτιστικά σώματα (IQ.Light) και διαφορετικής αισθητικής ζάντες αλουμινίου. Μεγαλύτερης έκτασης είναι οι αλλαγές που βρίσκουμε στην καμπίνα του Passat. Όπως μπορούμε να δούμε και στις σχετικές εικόνες, στο εσωτερικό βρίσκουμε ένα νέο τιμόνι και τον αναβαθμισμένο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων. Στο κέντρο του ταμπλό έχει τοποθετηθεί ένα νέο σύστημα infotainment (οθόνη έως 9,2 ίντσες), το οποίο περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές συνδεσιμότητας και τεχνολογία φωνητικών εντολών. Σημειώστε, επίσης, πως ο τεχνολογικός κατάλογος του μοντέλου περιλαμβάνει πλέον και σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Level 2).

vw.jpg

Όσον αφορά στην γκάμα των μηχανικών συνόλων, στη βάση συναντούμε τον 1,5 TSI Evo με τους 150 ίππους. Οι επιλογές βενζίνης συμπληρώνονται με τον 2λιτρο TSI (με 190 & 272 άλογα). Στο πεδίο του ντίζελ, το παρών θα δώσει και πάλι ο 1,6 TDI (120 άλογα), ενώ στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο ντίζελ των 2.000 κυβικών εκατοστών με απόδοση έως 240 ίππους (για την Bi-Turbo version). Tέλος, η γκάμα του ανανεωμένου Passat θα συμπληρωθεί από την GTE έκδοση (Plug-In Hybrid), όπου το 1,4 TSI συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα και αποδίδει συνολικά 218 άλογα (η αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια έχει φτάσει στα 55 χιλιόμετρα).

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.