Ford: Νέο SUV με βάση το Fiesta

|
THESTIVAL TEAM

Η έκδοση Active του Fiesta προφανώς δεν αρκεί για τη Ford, η οποία κατεπλάγη από τους κατασκόπους, δοκιμάζοντας το πρωτότυπο του επόμενου crossover του Μπλε Οβάλ: Σε πλατφόρμα Fiesta και αντικαταστάτης του Ecosport.

Η ήδη πολύ πλούσια γκάμα της πολυσχιδούς αστικής κατηγορίας Β, σύμφωνα με το drive.gr, θα μεγαλώσει στο εγγύς μέλλον για τη Ford. Το Μπλε Οβάλ πραγματικά κατεπλάγη στη διαδικασία της δοκιμής ενός πρωτοτύπου του που, απ’ ό,τι φαίνεται, μοιάζει με μελλοντικό crossover.

Είναι γνωστό ότι η Ford εργάζεται πυρετωδώς για την αντικατάσταση του EcoSport, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει το όνομά του και να βασιστεί στην πλατφόρμα του σημερινού Fiesta. Κίνηση που η Ford θεωρεί επιβεβλημένη, καθώς το ΕcoSport ξεκίνησε στραβά στην Ευρώπη και παρότι σήμερα είναι ένα αξιόλογο και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό B-SUV, επικοινωνιακά και όσον αφορά την αποδοχή πάσχει. Για του λόγου το ασφαλές, εάν και οι πωλήσεις της έχουν σημειώσει πρόοδο ύστερα από ένα ευεργετικό φρεσκάρισμα, είναι ακόμα αρκετά μακριά από αυτοκίνητα όπως το Nissan Juke ή το FIAT 500X, ήδη πολύ γερασμένα.

Η πλήρης ανανέωση της συνταγής θα μπορούσε έτσι να επιτρέψει στη Ford να ανέβει στην ευρωπαϊκή κατάταξη και να κερδίσει σε μερίδιο αγοράς σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική, αλλά και κρίσιμη κατηγορία.

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.