Το Mini Cooper S E θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό hot-hatch

|
THESTIVAL TEAM

Η Mini σχεδιάζει να ανοίξει το δρόμο των ηλεκτρικών καυτών hatchback με την έκδοση Cooper S του ηλεκτρικού Mini η οποία θα δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στις επιδόσεις.

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης συνεπάγεται και την εκ νέου διαμόρφωση πολλών δημοφιλών κατηγοριών όπως τα μικρά, γρήγορα hatchback που έχουν αγαπηθεί από το νεανικό κοινό, και όχι μόνο. Η Mini φαίνεται πως θέλει να ανοίξει το δρόμο για τη νέα, ηλεκτρική εποχή των hot-hatch σχεδιάζοντας την έκδοση Cooper S του ηλεκτρικού Mini E.

Το Cooper S E θα βασίζεται στο τρίθυρο Mini και πιθανότατα θα χρησιμοποιεί τον ηλεκτροκινητήρα της BMW i3 S με τους 184 ίππους. Αυτό σημαίνει πως η ισχύς θα βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτή του συμβατικού Cooper S με τον δίλιτρο κινητήρα των 192 ίππων. Σαφώς η παρουσία των μπαταριών θα συνεπάγεται μεγαλύτερο βάρος όμως αυτό θα εξισορροπείται από την σαφώς υψηλότερη και πιο άμεση ροπή του ηλεκτροκινητήρα αλλά και την απουσία της υστέρησης και των απωλειών της συμβατικής μετάδοσης. Η αυτονομία του Cooper S E αναμένεται να ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα.

Με το δεδομένο πως το Cooper S E θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα UKL1 με το συμβατικό Mini είναι πολύ πιθανό και η αισθητική να είναι παρόμοια με το ηλεκτρικό μοντέλο να συνοδεύεται απλώς από κάποια σήματα «Ε» που θα δηλώνουν την ιδιαιτερότητά του.

Η αποκάλυψη του Cooper S E είναι πολύ πιθανό να γίνει παράλληλα με τους εορτασμούς για τα 60ά γενέθλια του Mini συμβολίζοντας έτσι την είσοδο του θρυλικού μοντέλου αλλά και της εταιρίας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.