Μια μεγάλη επίθεση στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης ετοιμάζει η Audi, έχοντας ως στόχο την επίτευξη 800.000 πωλήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων μέσα σε μια 7ετία από σήμερα.

Για να το καταφέρει αυτό η Audi θα λανσάρει πάνω από 20 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025, εκμεταλλευόμενη τη νέα ΜΕΒ πλατφόρμα του Ομίλου VW πάνω στην οποία θα χτιστούν όλα αυτά τα μοντέλα.

Οι πωλήσεις των 800.000 ηλεκτρικών και υβριδικών νέων Audi το 2025 αναμένεται να αφορούν στο 1/3 όλων των πωλήσεων της γερμανικής μάρκας εκείνης της χρονιάς. Σε σχέση με τους ανταγωνιστές της εταιρείας, την BMW και τη Mercedes, που έχουν θέσει στόχο πωλήσεων 15% και 25% αντίστοιχα επί του συνόλου, είναι σημαντικά περισσότερες.

Ως προς το πόσα από αυτά τα 800.000 αυτοκίνητα θα είναι πλήρως ηλεκτρικά και πόσα υβριδικά, η Audi προς το παρόν δεν ανακοινώνει κάτι περισσότερο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο ότι το 2017 η εταιρεία πούλησε σχεδόν 16.000 υβριδικά νέα μοντέλα, χωρίς να έχει στη γκάμα της κάποιο πλήρως ηλεκτρικό.

Τον ερχόμενο Αύγουστο ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει, αφού η Audi θα λανσάρει το νέο ηλεκτρικό SUV e-tron, το οποίο θα είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας – προάγγελος των ηλεκτρικών που θα φέρει η μάρκα στο μέλλον.

Πηγή: newsauto.gr