Η αναγέννηση της XK φαίνεται να είναι στα άμεσα σχέδια της Jaguar Land Rover με την εταιρία να έχει στα σκαριά μια νέα σειρά σπορ αυτοκινήτων. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες φαίνεται πως έχουν γερές βάσεις καθώς προέρχονται από υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας.

Η επαναφορά της XK στην γκάμα της Jaguar κάθε άλλο παρά τυχαία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως κίνηση, δεδομένης και της καλής εμπορικής πορείας του μοντέλου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Hanno Kirner, επικεφαλής της προϊοντικής στρατηγικής της εταιρίας, η Jaguar δουλεύει αυτή τη στιγμή πάνω στην δημιουργία μιας πρότασης για μια νέα σειρά σπορ αυτοκινήτων. Αυτή η νέα σειρά θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει τα αρχικά “XK”.

“Μας αρέσουν τα σπορ αυτοκίνητα – και χρησιμοποιώ πληθυντικό εσκεμμένα”, δήλωσε ο Kinner και πρόσθεσε: “Αν αυτό υλοποιηθεί μέσω μιας νέας έκδοσης (σ.σ. υπάρχοντος μοντέλου) ή από κάτι διαφορετικό μένει να το δούμε. Για τώρα ας πούμε απλά ότι ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικός για εμάς”.

Πολλές εξηγήσεις μπορούν να δοθούν στις παραπάνω δηλώσεις. Οι πιο λογικές ωστόσο είναι μάλλον η αναφορά του Kinner είτε για μία 2+2 F-Τype, που αναμένεται σε περίπου τρία χρόνια από τώρα, είτε όντως για την παρουσίαση ενός νέου και διαφορετικού σπορ αυτοκινήτου. Από τα λεγόμενά του καταλαβαίνουμε επίσης, ότι θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να δούμε κάτι καινούριο να παρουσιάζεται ως μοντέλο παραγωγής με τα concept φυσικά να βρίσκονται πάντα μέσα στο παιχνίδι.

Πηγή: newsauto.gr