Audi: Τέλος στις ορατές εξατμίσεις;

|
THESTIVAL TEAM

Αιώνια συζήτηση αν πρέπει να φαίνονται ή όχι οι μπούκες της εξάτμισης σε ένα αυτοκίνητο. Για τους σχεδιαστές, οι εξατμίσεις είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο που λαμβάνουν υπόψη τους, το μπορεί πραγματικά να καταστρέψει ή να αναδείξει ένα πίσω μέρος.

Κεντρική, εκκεντρική, διπλόμπουκη, μονόμπουκη, το τελικό μιας εξάτμισης είναι η μικρή πινελιά που μπορεί να ισορροπήσει ή να ανατρέψει την ισορροπία στην ουρά ενός μοντέλου. Και στην Audi, αφού είδαμε ένα είδος πλευρικής εξάτμισης σε πολλά μοντέλα, από τα βασικά της γκάμας κιόλας φαίνεται ότι η πολιτική έχει αλλάξει.

Ο επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της γερμανικής εταιρείας, Jürgen Löffler, εμπιστεύτηκε στους συναδέλφους μας στο Autocar πως η προσθήκη μια ορατής εξάτμισης στο νέο A1 δεν ταίριαζε με τις γραμμές του αυτοκινήτου. Και θα υπάρξει τέτοια, μόνο στις σπορ εκδόσεις του μοντέλου.

Αυτή η νέα πολιτική στο σχεδιασμό φαίνεται να εφαρμόζεται και σε άλλες πρόσφατες δημιουργίες του Ingolstadt. To A7 Sportback είχε επίσης ένα πίσω προφυλακτήρα «απαλλαγμένο» από εξάτμιση, στοιχείο που θα διατηρηθεί, ασφαλώς, στα S7 και RS7. Και είναι ένα ασφαλές να ποντάρουμε ότι το ίδιο θα επιλέξει να πράξει ο κατασκευαστής στα επόμενα χρόνια για τις ανανεώσεις των Α3 και Α4.

Πηγή: drive.gr

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.