Η BMW λανσάρει στην τοπική αγορά της Ιαπωνίας μία περιορισμένης έκδοση του SUV μοντέλου της X5, η οποία τιτλοφορείται «Limited Black» και «Limited White» και βασίζεται στην έκδοση xDrive35d M Sport.

Όπως καταλάβατε, οι δύο κωδικοί αντιστοιχούν στη βαφή του αμαξώματος της X5, Alpine White ή Black Sapphire. Εξαιρούμενου του χρώματος, οι δύο εκδόσεις είναι πανόμοιες σε ότι αφορά την αισθητική, με ζάντες 20 ιντσών, μαύρη γρίλια M Performance και προσαρμοζόμενοι προβολείς LED. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, κυριαρχούν οι δερμάτινες επενδύσεις Dakota, η πανοραμική ηλεκτρική ηλιοροφή, το head-up display και το εξελιγμένο ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Κάτω από το καπό βρίσκουμε τον εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 3,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 258 ίππους και 57,1 kgm ροπής, συνδυαζόμενος με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Με βάση τα παραπάνω η X5 για το 0-100 km/h χρειάζεται 6,5 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 230 km/h. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η έκδοση «Limited Black» θα διατεθεί σε 110 αντίτυπα, ενώ η «Limited White» σε 80.

Πηγή: newsauto.gr