Η γκάμα του Peugeot 508 αναμένεται να εμπλουτιστεί και με plug-in υβριδική έκδοση με 300 ίππους και τετρακίνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού Autocar η Peugeot σχεδιάζει να παρουσιάσει μια πιπεράτη υβριδική έκδοση του 508 η οποία θα χρησιμοποιεί τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.6 λίτρων που θα κινεί τους εμπρός τροχούς και θα διαθέτει και ηλεκτροκινητήρα που θα κινεί τους πίσω.

Ο θερμικός κινητήρας αναμένεται να φθάνει τους 200 ίππους ενώ ο ηλεκτροκινητήρας που θα είναι τοποθετημένος στον πίσω άξονα θα προσφέρει 100 ίππους επιπλέον. Η τροφοδοσία του ηλεκτροκινητήρα θα γίνεται από μια μπαταρία Ιόντων-Λιθίου που θα βρίσκεται κάτω από το χώρο αποσκευών και η οποία θα αρκεί για να προσφέρει μια αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 50 χιλιομέτρων.

Η μετάδοση στους εμπρός τροχούς θα γίνεται μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα τροφοδοτεί απευθείας τους πίσω τροχούς ενώ θα υπάρχει ένα προηγμένο σύστημα διαχείρισης της ενέργειας που θα καθορίζει την ισχύ κάθε άξονα ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης, την πρόσφυση και το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης.

Το συγκεκριμένο plug-in υβριδικό σύστημα θα μεταφερθεί και σε άλλα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα EMP2, όπως τα 3008 και 5008. Αυτή πάντως δεν θα είναι η μόνη έκδοση υψηλών επιδόσεων του 508 καθώς αναμένεται να υπάρξει και μια καθαρόαιμη σπορ έκδοση με την πιο δυνατή εκδοχή του 1.6 turbo που χρησιμοποιείται στο 308 GTI και η οποία είναι πιθανό να παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβριο.

Πηγή: newsauto.gr