Η Nismo είναι το επίσημο παρακλάδι βελτίωσης και αγωνιστικής εμπλοκής της Nissan. Προσφέρει βελτιωμένες εκδόσεις των GT-R, 370Z, Juke, Micra, Note και άλλων μοντέλων του Ιάπωνα κατασκευαστή. Και τώρα κάνει το ίδιο με το ηλεκτρικό Leaf.

Μετά από διάφορα πρωτότυπα, η Nissan αποκαλύπτει τώρα την έκδοση παραγωγής του Leaf Nismo, που σύντομα θα εμφανιστεί στις εκθέσεις – τουλάχιστον στην Ιαπωνία. Και παρότι δεν έχει ουσιαστικές βελτιώσεις στο σύστημα κίνησης, εντούτοις έχει μια σειρά από αναβαθμίσεις στην εμφάνιση και την οδική του συμπεριφορά.

Ο εγκέφαλος (ECU) διαχείρισης του συστήματος ηλεκτροκίνησης έχει αναπρογραμματιστεί για αμεσότερη απόκριση στο γκάζι. Το ηλεκτρικό τιμόνι έχει επαναρρυθμιστεί, η ανάρτηση επίσης, έχουν τοποθετηθεί τροχοί 18 ιντσών με καλύτερα λάστιχα κι έχουν γίνει αεροδυναμικές αναβαθμίσεις για μείωση της άντωσης χωρίς να επηρεαστεί ο πολύ καλός συντελεστής αντίστασης Cd.

 Οπτικά, το Leaf Nismo ξεχωρίζει από νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, καινούργια μάσκα, φώτα ημέρας LED και βέβαια κάμποσα σήματα της Nismo. Στο εσωτερικό, υπάρχει ένα νέο, σπορ τιμόνι με επένδυση από Alcantara και δέρμα, καθώς και κόκκινο ενδείκτη ευθείας. Τα όργανα, ο επιλογέας, οι ταπετσαρίες και άλλες λεπτομέρειες είναι επίσης αποκλειστικά χαρακτηριστικά του Nismo.

Η Nissan λέει προς το παρόν ότι «δεν προγραμματίζει να διαθέσει το LEAF NISMO σε άλλες αγορές πλην της ιαπωνικής». Ίσως όμως και να το κάνει αργότερα, αφού έχει στόχο να πουλάει ένα εκατομμύριο εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα το χρόνο, από το 2022.

Πηγή: drive.gr