Η Bugatti Veyron είναι ένα εξωτικό hypercar και ακόμα και μια αλλαγή λαδιών μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκη υπόθεση απ’όσο φαντάζεστε.

Η αλλαγή λαδιών θεωρείται μια από τις πιο απλές εργασίες συντήρησης σε ένα αυτοκίνητο και πολλοί από εμάς μπορεί να την έχουμε εκτελέσει ακόμα και μόνοι μας, χωρίς την βοήθεια κάποιου μηχανικού. Στην περίπτωση της Bugatti Veyron ακόμα και αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ότι σε ένα κοινό αυτοκίνητο.

Στο video που ανέβασε στο διαδίκτυο η Royalty Exotic Cars, οι άνθρωποι της εταιρίας έχοντας μάλιστα και την σχετική γνώση μας δείχνουν πόσο σύνθετη εργασία μπορεί να είναι αλλαγή λαδιών στην Veyron. Συγκεκριμένα απαιτούνται σχεδόν 27 ώρες εργασίας ενώ το κόστος φθάνει τα 21.000 δολάρια!

Τα νούμερα είναι εξωφρενικά όμως η διαδικασία απέχει πολύ από την απλή αφαίρεση του φίλτρου λαδιού και την αντικατάσταση του παλιού λαδιού με νέο. Το αυτοκίνητο πρέπει να σηκωθεί και να αφαιρεθεί όλο το προστατευτικό πάνελ του κάτω μέρους. Στην συνέχεια πρέπει να αφαιρεθούν οι τροχοί, το πίσω σπόιλερ όπως και το ανθρακονημάτινο κάλυμμα του κινητήρα. Και όλες αυτές είναι εργασίες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αποκτηθεί πρόσβαση στον κινητήρα και στα εξαρτήματα που αφορούν την αλλαγή λαδιού. Όπως καταλαβαίνετε δεν πρόκειται για μια δουλειά που ενδείκνυται να επιχειρήσετε στο…σπίτι.

Πηγή: newsauto.gr

Δείτε το βίντεο: