Γιορτάζοντας τα 20 χρόνια του TT στην αγορά, η Audi αποκάλυψε σήμερα τις πρώτες εικόνες και στοιχεία της ανανεωμένης γενιάς του μοντέλου, η οποία αποκτά λίγο πιο δυναμική εξωτερική εμφάνιση αλλά και πιο ισχυρούς κινητήρες βενζίνης.

Ξεκινώντας με την εμφάνιση οι αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα του ΤΤ αφορούν στη νέα τρισδιάστατη γρίλια της μάσκα, αλλά και στις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά του προφυλακτήρα. Ελαφρώς αλλαγμένη είναι και η εμφάνιση του πίσω προφυλακτήρα, ενώ έχει επανασχεδιαστεί και το εξωτερικό σπορ πακέτο S line.

Το ανανεωμένο Audi TT διαθέτει επίσης 3 νέα εξωτερικά χρώματα, νέα σχέδια για τις ζάντες 17, 18, 19 και 20 ιντσών, ενώ μπορεί να παραγγελθεί και με LED φώτα ή Matrix LED προβολείς.

Στο εσωτερικό, η Audi έχει ενισχύσει τα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού προσφέροντας εκτός από τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα παραμετροποίησης Audi drive select, αισθητήρα βροχής και φώτων, θερμαινόμενους καθρέπτες, τιμόνι με πλήρη χειρισμό του συστήματος πολυμέσων και πολλά άλλα.

Οι κινητήρες είναι πιο ισχυροί, αφού η βασική επιλογή είναι πλέον ο 2λιτρος TFSI κινητήρας βενζίνης των 197 ίππων (40 TFSI) που αντικαθιστά τον 1.8 TFSI των 180 ίππων, ενώ διαθέσιμη είναι και η έκδοση του ίδιου μοτέρ με 245 ίππους και προαιρετική τετρακίνηση (45 TFSI). Στο πιο σπορ Audi TTS, ο 2λιτρος TFSI αποδίδει 306 ίππους.

Στο πεδίο των επιδόσεων, το 0-100 km/h έρχεται σε 6.6 sec στο TT 40 TFSI, σε 5.9 sec στο ΤΤ 45 TFSI ή σε μόνο 4.5 sec στο TTS. Ένα νέο 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι στάνταρ στο TTS και στο 4κίνητο TT 45 TFSI, ενώ όλες οι εκδόσεις φέρουν φίλτρο σωματιδίων βενζίνης. Στις επιλογές του ανανεωμένου Audi TT δεν υπάρχει diesel έκδοση.

Πηγή: newsauto.gr