Σε δύο χρόνια από σήμερα η SEAT θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του Leon. Παρακάτω αποκαλύπτουμε όλες τις τελευταίες λεπτομέρειες για το μικρομεσαίο μοντέλο της φίρμας.

Περίπου στα μέσα του 2019 θα λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά η 4η γενιά του Leon που θα συμπληρώσει την γκάμα της SEAT μετά και τα νέα Ibiza, Αrona & Ateca που είδαμε πρόσφατα. Σχεδιαστικά το μοντέλο θα υιοθετήσει μια πιο σπορτίφ γλώσσα, όπως μαρτυρούν και οι κατασκοπευτικές εικόνες που συλλέξαμε από τον βρετανικό τύπο.

Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε προκύπτει πως οι Iσπανοί θέλουν να ενισχύσουν στην παρουσία τους στη μικρομεσαία κατηγορία και έτσι θα εξοπλίσουν το μοντέλο με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή. Σε τεχνικό επίπεδο θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση-και πάλι-η πλατφόρμα MQB, ενώ παράλληλα θα έχουμε αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων και των χώρων του εσωτερικού.

Εκτός των 1,0 TSI, 1,5 ΤSI EVO και του 1,6 TDI, στη γκάμα του μοντέλου θα προστεθεί και μια plug-in υβριδική έκδοση-στα πρότυπα του VW Golf GTE- η οποία θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα 48V. Σε δεύτερο χρόνο το Leon θα αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Τέλος να σημειώσουμε πως τα πλάνα της SEAT περιλαμβάνουν το λανσάρισμα ακόμη 5 νέων μοντέλων στην επόμενη 3ετία.

Πηγή: newsauto.gr