Διανύοντας την τέταρτη χρονιά παρουσίας του το Range Rover Sport ενισχύει το προφίλ του προκειμένου να αντιμετωπίσει τον συνεχώς εντεινόμενο ανταγωνισμό.

Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές αφορά την αντικατάσταση του 2λιτρου πετρελαιοκινητήρα από έναν 3λιτρο V6 twin-turbo ο οποίος θα είναι πιο δυνατός αλλά ταυτόχρονα πιο καθαρός προκειμένου να ανταποκρίνεται στα νέα στάνταρ εκπομπών ρύπων του WLTP.

Η ισχύς του νέου κινητήρα φθάνει τους 249 ίππους – 9 περισσότερους από τον 2λιτρο – και θα προσφέρει στο Range Rover Sport βελτιωμένες επιδόσεις όπως για παράδειγμα στην επιτάχυνση 0-100 km/h όπου πλέον επιτυγχάνεται σε 7,9’’, ήτοι 0,8’’ ταχύτερα σε σχέση με την έκδοση που αντικαθιστά.

Ταυτόχρονα με το νέο κινητήρα το Range Rover Sport θα εξοπλίζεται και με πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού. Συγκεκριμένα θα έχει Adaptive Cruis Control με Steering Assist για αποφυγή ακούσιας αλλαγής λωρίδας. Θα υπάρχει επίσης Αυτόματο Φρενάρισμα Ανάγκης σε υψηλές ταχύτητας ενώ το σύστημα πλοήγησης θα μπορεί να προτείνει την διαδρομή με την μικρότερη κατανάλωση.

Οι μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές αναμένεται να διατηρήσουν την αγοραστική δυναμική του Range Rover Sport, το οποίο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα της JLR, ειδικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πηγή: newsauto.gr