Η Seat κατευθύνεται προς την Κίνα, καθώς υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την VW Group China και την Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (εταίρους της κοινοπραξίας JAC Volkswagen Automotive Co. Ltd), στα πλαίσια του οποίου η Ισπανική εταιρεία θα είναι η κύρια εκπρόσωπος μάρκα του Ομίλου VW σε αυτή την κοινοπραξία.

Η συμφωνία υπογράφτηκε από τον Πρόεδρο της μάρκας, Luca de Meo, τον Πρόεδρο του VW Group China Dr. Jochem Heizmann και τον Πρόεδρο της JAC An Jin, παρουσία της Καγκελαρίου της Γερμανίας Angela Merkel και του Πρωθυπουργού της Κίνας Li Keqiang, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί σημείο καμπής για την ισπανική εταιρία. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Seat θα γίνει μέτοχος της JAC Volkswagen που θα οδηγήσει την ένταξη της μάρκας στην κινεζική αγορά με στόχο το 2020-2021.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει επίσης ότι η Seat μαζί με την VW Group και την JAC, θα δημιουργήσουν ένα κέντρο R&D στην Κίνα για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, της συνδεσιμότητας και των αυτόνομων τεχνολογιών οδήγησης, συμπεριλαμβανομένων σχετικών ανταλλακτικών και εξαρτημάτων καθώς και βασικών τεχνολογιών, με προγραμματισμένη λειτουργική χρήση το 2021. Επιπλέον, η κοινοπραξία θα λανσάρει μια ανταγωνιστική πλατφόρμα BEV.

Πηγή: newsbeast.gr