Από αυτό το καλοκαίρι, η ΜΙΝΙ παίρνει μέτρα αναβάθμισης των μοντέλων της, συγκεκριμένα αυτών με κινητήρες βενζίνης. Αυτά θα εφοδιάζονται με φίλτρο σωματιδίων και επομένως θα συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d-TEMP.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος εκπομπών ρύπων σε όλες τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του 3θυρου και του 5θυρου MINI, του MINI Convertible καθώς και των MINI Clubman και MINI Countryman θα περιλαμβάνει φίλτρο σωματιδίων από αυτόν τον Ιούλιο. Έτσι, τα μοντέλα της Βρετανικής premium μάρκας θα πληρούν τις προαναφερθείσες αυστηρές απαιτήσεις.

Όσο για τις diesel εκδόσεις των MINI Clubman και MINI Countryman, συμμορφώνονται με το πρότυπο Euro 6d-TEMP από τον Μάρτιο του 2018. Το σύστημα ελέγχου εκπομπών ρύπων περιλαμβάνει εκτός από φίλτρο σωματιδίων diesel και καταλύτη αποθήκευσης οξειδίων του αζώτου (NOX) και έναν καταλυτικό μετατροπέα SCR με ειδικό ψεκασμό ουρίας (AdBlue) για αποτελεσματική μείωση των οξειδίων του αζώτου.

Επιπλέον, εφ’ εξής οι σχετικές εκδόσεις των MINI Clubman και Countryman θα εφοδιάζονται με αναβαθμισμένους βενζινοκινητήρες. Εδώ, βελτιστοποιημένη Τεχνολογία MINI TwinPower Turbo ωφελεί την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Εναλλακτικά, αντί του στάνταρ μηχανικού κιβωτίου, τα βενζινοκίνητα μοντέλα των MINI Clubman και MINI Countryman θα διατίθενται με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στο μέλλον.

Πηγή: newsauto.gr