Σε πρόσφατο tweet ο Elon Musk ανακοίνωσε πως σκέφτεται να καθιερώσει για τους κατόχους Tesla μια περιήγηση στο εργοστάσιο της εταιρίας κατά την οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία.

Δεν πρόκειται για κάποιον έξυπνο τρόπο ώστε να βοηθηθεί η αύξηση της παραγωγής. Είναι άλλη μια πρωτοποριακή ιδέα του Musk για να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στο κοινό, και να δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομα της εταιρίας του. Στο tweet που ανέφερε την ιδέα του έγραψε χαρακτηριστικά: «Σκέφτομαι να προσφέρω μια περιήγηση στο εργοστάσιο της Tesla στην οποία θα μπορείτε να βοηθήσετε στην κατασκευή ενός αυτοκινήτου και να δείτε από πρώτο χέρι πως φτιάχνονται τα αυτοκίνητα. Για εμένα πάντως κάτι τέτοιο θα ήταν απίστευτα διασκεδαστικό όταν ήμουν παιδί (αλλά και τώρα)»

Οι περιηγήσεις στα εργοστάσια είναι κάτι που προσφέρεται από πολλούς κατασκευαστές καθώς αυτή η πρωτόγνωρη επαφή του κοινού με την παραγωγική διαδικασία είναι μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία. Ωστόσο η ιδέα του Musk για συμμετοχή στην γραμμή παραγωγής δεν είναι κάτι εύκολο στην πράξη καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί απόλυτο συντονισμό, ακρίβεια και εμπειρία. Η ιδέα της παρουσίας εκατοντάδων ή ακόμα και χιλιάδων άσχετων ανθρώπων θα μπορούσε να έχει αρκετά σοβαρές συνέπειες τόσο στην ασφάλεια όσο και στην εύρυθμη λειτουργία αλλά και στην ποιότητα του προϊόντος.

Πηγή: newsauto.gr