Για 1-2 ημέρες την εβδομάδα θα διακόψει την παραγωγή της στο κύριο εργοστάσιό της στο Βόλφσμπουργκ της Γερμανίας η VW τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Για ποιόν λόγο θα συμβεί αυτό;

Η παραγωγή στο Βόλφσμπουργκ θα διακόπτεται για λίγες ημέρες από τον Αύγουστο και μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, ως αποτέλεσμα του νέου κύκλου μέτρησης κατανάλωσης και ρύπων WLTP, ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι υποχρεωτικός για όλα τα αυτοκίνητα από την 1η Σεπτεμβρίου.

Λόγω των εντελώς διαφορετικών –και πιο αυστηρών– διαδικασιών μέτρησης σε σχέση με τον υπάρχων κύκλο NEDC, που στόχο έχουν να φέρουν κοντά στην πραγματικότητα την εργοστασιακή κατανάλωση και ρύπους όλων των αυτοκινήτων, απαιτείται περισσότερος χρόνος για να πραγματοποιηθούν τα απαιτούμενα τεστ σε όλα τα μοντέλα της γερμανικής φίρμας, αφού θυμίζουμε ότι πλέον εκτός από όλες τις εκδόσεις κινητήρων θα πρέπει να μετρώνται ακόμη και οι διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού.

Ως αποτέλεσμα αυτής της διακοπής παραγωγής, η VW θα πάει πίσω τους χρόνους παράδοσης στους νέους αγοραστές ορισμένων από τα μοντέλα της, χωρίς προς το παρόν να είναι γνωστό για ποια μοντέλα θα ισχύσει αυτό.

Σημειώνουμε ότι εκτός του εργοστασίου στο Βόλφσμπουργκ, για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα υπάρχουν διακοπές παραγωγής και στο εργοστάσιο του Τσβικάου της εταιρείας στη Γερμανία. Ανάλογα μέτρα εκτός της VW αναμένεται να πάρουν και άλλοι κατασκευαστές, όπως π.χ. η Porsche η οποία θα περιορίσει για κάποιο διάστημα την διάθεση ορισμένων μοντέλων της στην Ευρώπη, ωσότου ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη μέτρηση WLTP.

Πηγή: newsauto.gr