Σε μια προσπάθεια μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ο δήμαρχοι των μεγαλύτερων πόλεων της Μεγάλης Βρετανίας ζητούν από την κυβέρνηση της χώρας να έρθουν πιο νωρίς οι απαγορεύσεις στα καινούργια αυτοκίνητα diesel και βενζίνης.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, μαζί με τους δημάρχους του Μάντσεστερ, του Λίβερπουλ, της Οξφόρδης, του Σέφιλντ και του Μπρίστολ ζήτησαν από τη βρετανική κυβέρνηση να ξεκινήσει νωρίτερα από το 2040 όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η απαγόρευση πώλησης νέων diesel και βενζινοκίνητων αυτοκινήτων στη χώρα.

«Ξεκινώντας από το 2030 η απαγόρευση για τα νέα diesel και βενζινοκίνητα οχήματα, σε συνδυασμό με τη θέσπιση ζωνών «καθαρού» αέρα μαζί και με μια νέα απόσυρση, θα βελτιώσει δραματικά την ποιότητα του αέρα και την υγεία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Khan.

Θυμίζουμε ότι η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, από την προηγούμενη χρονιά έχει δηλώσει ότι το 2040 θα ξεκινήσει η απαγόρευση της πώλησης νέων diesel και βενζινοκίνητων μοντέλων στη χώρα, προς όφελος των «ελεύθερων ρύπων» ηλεκτρικών. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη εάν η απαγόρευση αυτή αφορά και στα υβριδικά αυτοκίνητα.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια νέα εποχή στην αυτοκίνηση φέρνοντας απαγορεύσεις όχι μόνο για τα παλαιότερα ή μη diesel όπως και πολλές άλλες πόλεις, αλλά γενικότερα για όλα τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το πότε τελικά αυτό θα συμβεί, θα το γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: newsauto.gr