Από την 1η Ιουνίου η Avtovaz, ιδιοκτήτρια της Lada, διαθέτει ένα νέο Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γάλλο Υβ Καρακατσάνη, ο οποίος με βάση και το επώνυμό του φαίνεται ότι έχει ελληνικές ρίζες.

Ο κ. Καρακατσάνης θα αντικαταστήσει στα ηνία της ρώσικης μάρκας που ανήκει στον όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi τον Nicolas Maure, ο οποίος παραμένει Αντιπρόεδρος του Renault Group και παράλληλα, Πρόεδρος για την Ευρασιατική ζώνη του γαλλικού ομίλου.

Μέχρι πρότινος ο κ. Καρακατσάνης (ή Caracatzanis όπως ονομάζεται στα γαλλικά) είχε διατελέσει για τα τελευταία 2 χρόνια Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia και παράλληλα, επικεφαλής της Renault στη Ρουμανία.

Γεννημένος το 1964 στη Μασσαλία της Γαλλίας, ο κ. Καρακατσάνης ξεκίνησε την καριέρα του στη Bossard Consultans και την Hewlett Packard. Το 1992 εντάχθηκε στην Renault στην οποία κατέλαβε μέχρι και το 2010 διάφορες θέσεις. Το 2010 έγινε Αντιπρόεδρος του Ομίλου Renault για την Ευρασιατική ζώνη, Υπεύθυνος για την παραγωγή και τους προμηθευτές, ενώ από τον Απρίλιο του 2016 ήταν επικεφαλής της Dacia.

Πηγή: newsauto.gr