Η Rapide, αυτή η «ήσυχη» 4πορτη βρετανική μπερλίνα που υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει την οικογενειακή πλευρά της Aston Martin, φοράει ανθρακονημάτινο κοστούμι και τα χρώματα του πολέμου με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της AMR.

Ακόμα και αν μιλάμε λίγο γι’ αυτή και ποτέ δεν τη συναντάμε στο δρόμο, ακόμα κι όταν οργώνουμε την Ευρώπη σε λογής αποστολές, η Rapide εξακολουθεί να υπάρχει στον κατάλογο της Aston Martin, και μάλιστα από το 2010. Με άλλα λόγια, η Rapide είναι το μοντέλο, και δη μακράν, το παλαιότερο για την Aston Martin που βάλθηκε να ανασχεδιάζει όλα τα μοντέλα της, ένα προς ένα, αρχής γενομένης από το λανσάρισμα της DB11 με κινητήρα V12.

Στην αυγή των 24 Ωρών του Le Mans, η Aston Martin μας αποκαλύπτει αυτό τη Rapide AMR (για το Aston Martin Racing) το οποίο θα κατασκευαστεί σε 210 κομμάτια. Μόνο. Δεδομένων των αδύναμων πωλήσεων της Rapide, η κατασκευή περισσότερων θα ήταν ούτως ή άλλως ανώφελη.

Αυτή η Rapide με αθλητική φορεσιά υιοθετεί ένα σπέσιαλ εσωτερικό, κάρμπον κεραμικά φρένα, αυτόματα ρυθμιζόμενη ανάρτηση και χαμηλωμένη κατά ένα πόντο, ανθρακονημάτινα αεροδυναμικά στοιχεία, σπέσιαλ εσωτερικό τριμ… Αλλά κυρίως φοράει ένα καινούργιο ατμοσφαιρικό 6λιτρο μοτέρ V12 (που συνυπάρχει επομένως στον κατάλογο με το νέο V12 5.2 biturbo) που πέρασε από τα 560 στα 603 άλογα χάρη σε πολλές βελτιώσεις.

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω σε ακούγονται δελεαστικά και θέλετε να κάνετε αυτή τη Rapide AMR δική σας, θα πρέπει να εκταμιεύσετε σε κάποια χώρα της Ευρώπης 230 χιλιάρικα. Και για τη φέρετε εδώ, κάντε το κουμάντο σας, διότι θα ανέβει σημαντικά ψηλότερα!

πηγή: drive.gr