Η Porsche μας κάλεσε για να σβήσουμε μαζί της 70 κεριά, σε μια τελετή στο «φέουδό» της, στη Στουτγάρδη. Και άδραξε την ευκαιρία για να μας κάνει δώρο αυτή την πανέμορφη 911 Speedster, η οποία επισήμως είναι πρωτότυπο.

Βέβαια, η παραγωγή της σε μικρό τιράζ, έτσι για να ολοκληρωθεί η γενιά 991, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ωστόσο, η Porsche δήλωσε ότι σε περίπτωση που δοθεί το πράσινο φως, το αυτοκίνητο δεν θα ξεκινήσει πριν από το 2019. Θα μπορούσε επομένως ακόμη και να διασταυρωθεί με τη γενιά 992, την οποία ελπίζουμε να ανακαλύψουμε πριν από το τέλος του έτους.

Η Porsche δίνει ελάχιστες τεχνικές πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Η φίρμα αναφέρει απλώς ότι το πρωτότυπο χρησιμοποιεί εν μέρει το πλαίσιο της GT3. Ο αξεπέραστος flat-six αποδίδει περισσότερα από 500 άλογα και συνδυάζεται με χειροκίνητο 6άρι σασμάν.

Το σημαντικό λοιπόν είναι το αμάξωμα, βασισμένο σε μια Carrera 4 Cabriolet. Αλλά με ουκ ολίγες αλλαγές! Και μια και το προστάζει το όνομα «Speedster», το παρμπρίζ κόντυνε. Στο πίσω μέρος, η γρίλια εξαερισμού του κινητήρα εξαφανίστηκε, αντικαθιστάμενη από ένα ανθρακονημάτινο στοιχείο που σχηματίζει δύο γλυπτικές προβολές, δύο «φούσκες», πίσω από τα καθίσματα.

Θα ήταν αδιανόητο για ένα τέτοιο γενέθλιο αυτοκίνητο η Porsche να μην έχει φροντίσει τις λεπτομέρειες και να μην κλείνει το μάτι στο παρελθόν της. Αλλά πιο πολύ, τρελαινόμαστε για τους όμορφους καθρέφτες-κέλυφος κογχυλιού. Όπως επίσης και για την τάπα του ρεζερβουάρ στο κέντρο του εμπρός καπό. Η ασημένια και λευκή φορεσιά αναφέρεται σαφώς στα πρώτα αγωνιστικά αυτοκίνητα της φίρμας. Και σημειώνουμε επίσης τις ζάντες των 21 ιντσών με το διάσημο σχέδιο Fuchs και το σταυρό στα εμπρός φανάρια.

Ανάμεσα στα καθίσματα υπάρχει μια πλάκα από πολυανθρακικό πολυμερές με το λογότυπο των 70 χρόνων. Η Speedster πάντως φαίνεται και κυνηγάει επισταμένως τα επιπλέον κιλά της  μια και τα καθίσματα διαθέτουν ανθρακονημάτινη δομή –περίεργη επιλογή για ένα πρωτότυπο που θα ήθελε να παραμείνει τέτοιο. Το μόνο που μας μπερδεύει είναι το GPS και το ραδιόφωνο που τα έφαγε η μαρμάγκα. Αλλά αυτά τα τελευταία για να τα βάλεις και πάλι είναι παιχνιδάκι.

Πηγή: drive.gr