Η BMW φαίνεται ότι θα είναι μια από τις εταιρείες που θα διευρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη γκάμα των SUV της, αφού εκτός της επικείμενης X7, η γερμανική γκάμα θα παρουσιάσει σε μια 2ετία και τη νέα X8.

Ήδη οι Γερμανοί έχουν κατοχυρώσει την ονομασία «X8» για μελλοντική χρήση στο νέο τους μοντέλο και πλέον, πληροφορίες από τη Βρετανία κάνουν λόγο ότι η νέα BMW X8 θα έρθει για να τοποθετηθεί στην κορυφή της γκάμας των SUV της μάρκας.

Την επικείμενη μάλιστα παρουσίαση του νέου μοντέλου επιβεβαίωσε εμμέσως και ο Υπεύθυνος Εξέλιξης της μάρκας, κ. Klaus Fröhlich, o οποίος σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι υπάρχει όντως χώρος στη γκάμα για ένα νέο SUV, πάνω από την X7, η οποία θυμίζουμε ότι θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά.

Προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί εάν η νέα X8 θα είναι μόνο η κουπέ έκδοση (στα πρότυπα των BMW X4, X6) της νέας X7 ή θα έχει και μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως είναι δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα έρθει χωρίς επιλογή για 7θέσια διάταξη στο εσωτερικό του (θα έχει δύο σειρές καθισμάτων με 4 ή 5 θέσεις), αφού αυτός θα είναι ο ρόλος της X7.

Ανεξαρτήτως πάντως της τελικής μορφής της νέας BMW X8, είναι δεδομένο ότι το νέο μοντέλο θα είναι το πιο ακριβό SUV παραγωγής της BMW και ένα από τα πιο ακριβά μοντέλα της γενικότερα. Το που θα κινηθούν οι τιμές της, όπως και το τι τελικά θα γίνει με το σχήμα του αμαξώματός της, θα το γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Πηγή: newsauto.gr