Σύμφωνα με εγκύκλιο της Κομισιόν, από το 2021 και έπειτα, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων υποχρεούνται να εξοπλίζουν τα νέα τους μοντέλα με μία σειρά από συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης, με απώτερο σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες διαφόρων φορέων, η θέσπιση των παραπάνω συστημάτων, θα επιφέρει την δεκαετία 2020-2030, μείωση των σοβαρών ατυχημάτων, με αποτέλεσμα να «σωθούν» 7.300 ζωές και 38.900 τραυματισμοί.

Συνολικά ο αριθμός των υποχρεωτικών συστημάτων είναι έντεκα (11), ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν το αυτόνομο σύστημα φρεναρίσματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (AEB), η υποβοήθηση διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Keeping Assist), η ανίχνευση κόπωσης του οδηγού και οι κάμερες οπισθοπορείας. Να αναφέρουμε ότι η χρησιμοποίηση του πρώτου συστήματος αναμένεται να μειώσει τις οπίσθιες συγκρούσεις κατά 38%, ενώ η τοποθέτηση των καμερών έγινε υποχρεωτική στα μοντέλα που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ.

Όλα τα καινούργια αυτοκίνητα που εισέρχονται στην αγορά της ΕΕ από το 2021 πρέπει επίσης να διαθέτουν σύστημα «έξυπνης ταχύτητας». Αυτό συνεπάγεται ότι οι κάμερες αναγνώρισης κυκλοφοριακών σημάτων λειτουργούν με το ενεργό cruise control, ρυθμίζοντας αυτόματα την μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου με βάση τα ισχύοντα όρια.

Τα νέα αυτοκίνητα θα πρέπει επίσης να εξοπλιστούν με καταγραφείς δεδομένων ατυχημάτων, καταγράφοντας μέσω τηλεματικής τις πληροφορίες μετά από κάθε σύγκρουση, αλλά και σύστημα ελέγχου της ποσότητας αλκοόλ στο αίμα του οδηγού, μέσω δείγματος από την αναπνοή.

Συγκεκριμένα τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που καθίστανται υποχρεωτικά από το 2021 είναι:

-Σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης
-Σύστημα ανίχνευσης ποσότητας αλκοόλ στον οδηγό (
-Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης του οδηγού
-Σύστημα ανίχνευσης και πρόληψης απόσπασης προσοχής του οδηγού
-Καταγραφέας δεδομένων συμβάντων
-Σύστημα αυτόματης εκπομπής σήματος έκτακτης ανάγκης
-Αναβάθμιση των προδιαγραφών των εμπρόσθιων δοκιμών πρόσκρουσης πλήρους πλάτους οχήματος και βελτιωμένες ζώνες ασφαλείας
-Διεύρυνση της ζώνης πρόσκρουσης κεφαλιού για πεζούς και ποδηλάτες και εγκατάσταση κρυστάλλων ασφαλείας
-Σύστημα υποστήριξης της ταχύτητας κίνησης του οχήματος
-Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης της λωρίδας κυκλοφορίας
-Αναβάθμιση των προδιαγραφών προστασίας επιβατών σε πλευρική πρόσκρουση
-Κάμερα οπισθοπορείας ή σύστημα ανίχνευσης

Τα παραπάνω συστήματα, εκτός των επιβατικών Ι.Χ. θα ισχύσουν και στα επαγγελματικά οχήματα (βαν), εκτός του συστήματος πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Πηγή: newsauto.gr