Αυτή είναι ισχυρότερη Jaguar F-Pace

|
THESTIVAL TEAM

Η Jaguar παρουσίασε την κορυφαία έκδοση στη γκάμα της F-Pace, η οποία φέρει τον κωδικό SVR, βάζοντας δύσκολα στα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας, όπως την Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio και την Porsche Macan Turbo.

Υπεύθυνο για την δημιουργία της «καυτής» F-Pace είναι το τμήμα βελτιώσεων της Jaguar, Special Vehicle Operations. Κάτω από το καπό του βρετανικού SUV έχει τοποθετηθεί ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων, που για την περίσταση αποδίδει 550 PS και 69,3 kgm ροπής. H παραπάνω ισχύς μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ ανάλογες του χαρακτήρα της F-Pace SVR είναι και οι επιδόσεις, με το 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 4,3 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 283 km/h.

Δυναμικής σχεδίασης είναι και το αμάξωμα. Η F-Pace SVR διαθέτει ανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα με μεγάλους αεραγωγούς , μεγαλύτερα φτερά και νέο σύστημα εξάτμισης Variable Valve Active Exhaust με τέσσερις απολήξεις, το οποίο ζυγίζει 6,6 kg λιγότερα από την κανονική. Επίσης, δεν λείπουν οι σφυρήλατες ζάντες 21 ιντσών, προαιρετικά τοποθετούνται οι 22 ιντσών και το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με δίσκους 395 mm εμπρός και 396 mm πίσω.

Να αναφέρουμε ότι η F-Pace SVR εξοπλίζεται με το ηλεκτρονικό διαφορικό Electronic Active Differential, καθώς και με αναβαθμισμένη ανάρτηση, με σκληρότερα κατά 30% εμπρός και 10% πίσω ελατήρια. Στο εσωτερικό της F-Pace κυριαρχούν τα λογότυπα «SVR», ο επιλογέας Sport Shift, τα αλουμινένια paddles στο τιμόνι και το σύστημα Infotainment Touch Pro με οθόνη αφής 10 ιντσών.

Πηγή: newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το Thestival στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.